Практическите аспекти на чл. 10 от ЕКПЧ ще бъдат представени в обучение в смесена форма, организирано от НИП

Практическите аспекти на чл. 10 от ЕКПЧ ще бъдат представени в обучение в смесена форма, организирано от НИП

от Янислава Андреева -
Number of replies: 0

През м. юни 2023 г. екип от български съдия и норвежки експерт ще проведе смесено обучение на тема „Практически аспекти на чл. 10 от ЕКПЧ“. В периода 22 – 26 юни 2023 г. съдия Чавдар Димитров, председател на Административен съд – Бургас, ще води дистанционната част на курса, посветена на международното и сравнителното право в областта на свободата на изразяване. Свободата на изразяване на мнение, свободата на медиите, разграничаването между мнение и факти, клеветата и много други въпроси са част от темите, които ще бъдат представени в електронна форма.

На 27 юни 2023 г. в София, Гранд Хотел Астория, ще се проведе еднодневна присъствена среща, водена от Торолд Гросет, бивш съдия, експерт от Норвегия. Участниците ще решават казуси в малки групи, ще работят интерактивно, ще споделят опит и ще получат практически насоки за прилагане на чл. 10 от ЕКПЧ. Осигурен е превод от/на английски език.

Обучението се организира по проекта на НИП „Съвременна учебна среда за съдии, прокурори, следователи и други представители на професионалната общност“, осъществяван с подкрепата на Програма „Правосъдие” на Норвежкия финансов механизъм 2014-2021 г.

Заявки за участие се подават в срок до 15 юни 2023 г. чрез системата ИСУПО, достъпна на интернет адрес isupo.nij.bg (ид 3797).

Внимание: в хода на подаване на заявките ще получите съобщение, за да потвърдите своето участие в присъствената среща и да заявите нощувките. 

Лице за контакт: Янислава Андреева - програмен ръководител, 02 9359 162, y.andreeva@nij.bg